RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gissel ber for sitt liv

Foto: AP/APTN/Scanpix
Sist oppdatert:
- Stans okkupasjonen av Irak, trygler den bortførte italienske journalisten Giuliana Sgrena gråtende i en ny gisselvideo.

Opptaket ble overlevert Associated Press TV onsdag, melder AP.

Bildene viser en fortvilet Sgrena.

- Dere må stanse okkupasjonen. Det er den eneste måten å komme ut av denne situasjonen på, sier hun gråtende på opptaket som ble levert til Associated Press TV.

Skulle løslates
I det ene hjørnet på opptaket står ordene «Mujahedin uten grenser» med digital skrift. En gruppe som tidligere hevdet de hadde bortført journalisten, forsikret i en melding i forrige uke at hun ville bli løslatt fordi hun ikke hadd noe med okkupantstyrkene å gjøre.

Giuliana Sgrena arbeider for den italienske avisen Il Manifesto. Ifølge vennen Pierre Scolari ser Sgrena bra ut på opptaket, til tross for at hun er i en desperat situasjon. Scolari sier at oppfordringen Sgrena kommer med på videoen – å kjøre kjent at hun kjemper for det irakiske folket – «er noe vi har gjort lenge».

Bortført på gata
Det italienske utenriksdepartementet vil ikke kommentere opptaket, men er i ferd med å undersøke om det er ekte.

Journalisten ble bortført 4. februar mens hun intervjuet folk på gata i nærheten av universitetet i Bagdad. Den kvinnelige journalisten ble kidnappet av fire væpnede menn og ført bort i en bil ved totiden på ettermiddagen.

Drept
Den italienske journalisten har vært i Irak siden 23. januar, og ringte hjem til avisen så sent som to timer før hun ble bortført.

Tidligere har flere andre italienere blitt bortført i Irak. Minst ni italienske statsborgere har blitt kidnappet i Irak de siste månedene.

Frilansjournalisten Enzo Baldoni ble meldt savnet i August 2004, og funnet drept få uker senere.

Den franske journalisten Florence Aubenas som jobber for avisen Liberation forsvant 5. januar etter at hun forlot hotellet sitt i Bagdad.

Tidligere har flere italienske journalister blitt bortført i Irak. 16. februar kom en video med den bortførte kvinnelige journalisten Giuliana Sgrena der hun ba for sitt liv. Minst ni italienske statsborgere har blitt kidnappet i Irak de siste månedene.

Frilansjournalisten Enzo Baldoni ble meldt savnet i August 2004, og funnet drept få uker senere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere