Gisseltakere krever sympati

De fire italienske gislene har vært savnet siden mandag.

De fire italienske gislene har vært savnet siden mandag. Foto: (Al-Jazeera/AFP/Scanpix)

Gruppen som har drept ett italiensk gissel og fortsatt holder tre fanget, krever en massiv sympatierklæring fra det italienske folk. Hvis ikke, vil de drepe alle gislene.

26.04.04 18:33

Dersom det italienske folk ikke oraniserer en demonstrasjon mot landets militære nærvær i Irak, truer gruppen med å drepe gislene om fem dager.

- Vi gir dere fem dager før vi dreper dem uten å nøle og uten videre advarsel, heter det i kunngjøringen fra gruppen.

Alt tyder på at det dreier det seg om de samme gislene som ble vist på TV 13. april. En av disse ble senere drept for åpent kamera. Bilder av gislene skal ha blitt vist på den arabiske TV-kanalen Al-Arabiya mandag.

Den irakiske gruppen, som kaller seg «Grønne brigade», lover å løslate de tre hvis italienerne organiserer demonstrasjoner innen fem dager i protest mot Italias deltakelse i okkupasjonen.

- En gruppe som kaller seg «Grønne brigade» opplyser den vil løslate gislene hvis det blir organisert demonstrasjoner i Italia mot regjeringens Irak-politikk, heter det i en reportasje som TV-kanalen viste.

- Vi sier vi skal være medgjørlige og løslate dem hvis dere sympatiserer med vår sak, viser solidaritet med oss og offentlig tar avstand fra politikken som deres statsminister fører ved å organisere en stor demonstrasjon mot krigen, heter det i meldingen som TV-stasjonen skal ha fått fra gisseltakerne.

TV-kanalen viste deretter bilder som hittil ikke har vært vist, av tre ubarberte menn i arabiske klær.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag