RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gisseltakere ville ha Bush gjenvalgt

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Gisseltakerne som holdt to franske journalister fanget i Irak, ønsket George W. Bush gjenvalgt.

De to journalistene Georges Malbrunot (41) og Christian Chesnot (38) ble tatt til fange i Irak den 20. august, og frigitt sist tirsdag. Begge er tilbake i Frankrike.

En av dem, Malbrunot, har skrevet en fire sider lang rapport om gisselperioden i sin avis Le Figaro.

- Økt støtte med Bush

I rapporten skriver han blant annet om en av gisseltakerne, et medlem av Islams Hær i Irak, som mente at gjenvalget av den amerikanske presidenten var ønskelig, fordi det ville gi økt støtte til antiamerikanske krefters sak i Irak.

- Vi vil ha Bush fordi at med ham blir amerikanske tropper i Irak, og på den måten vil vi kunne utvikle vårt arbeid, sa vakten til Malbrunot.

Fire sentrale fiender

En annen fangevokter beskrev seg selv som leder for gruppens interne etterretningsvirksomhet, fortalte gislene at Islams Hær har fire fiender: Amerikanske og amerkansk-ledete tropper i Irak, «deres samarbeidspartnere, som vil si italienske og til og med franske forretningsfolk», samt irakisk politi og etterretningsagenter.

Islams Hær i Irak skal ha mellom 15.000 og 17.000 medlemmer. Gisseltakingen var svært velorganisert, og Malbrunot skriver at både han og det andre gisselet Christian Chesnot fryktet for sine liv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere