*Nettavisen* Nyheter.

Gisseltakeren skal ha tatt opp video før han døde

Amedy Coulibaly skal ha tatt opp en video før han døde. Foto: - (Afp)

Hvor han hyllet IS-lederen.

11.01.15 13:54

En video som angivelig viser Amedy Coulibaly, som tok gisler i en kosherbutikk øst i Paris fredag, har dukket opp på internett.

Mannens tidligere advokat, Damien Brossier, bekrefter at videoen viser Coulibaly.

- Til kalif av alle muslimer
I videoen gjentar gisseltakeren budskapet han ga TV-kanalen BFM da han snakket med dem under aksjonen: At han var medlem av ekstremistgruppen Den islamske staten (IS) og at han koordinerte gisselaksjonen sammen med brødrene Kouachi som angrep satirebladet Charlie Hebdo.

– Jeg snakker først og fremst til kalif av alle muslimer, Abu Bakr al-Baghdadi, sier Coulbaly i videoen, og viser til lederen til ekstremistgruppen Den islamske staten (IS).

– Jeg har lovet min lydighet til kalifen, sier han på stotrende arabisk.

Franske myndigheter sier det ser ut til at videoen ble publisert på nettet etter at terroraksjonene i Frankrike startet, og at de vil etterforske om noen har hjulpet Coulibaly med å legge den ut på internett.

- Kan knyttes til drapsforsøk
Fransk påtalemyndighet mener Amedy Coulibaly, som holdt gisler i en butikk i Paris fredag, kan knyttes til et drapsforsøk samme dag som Charlie Hebdo ble angrepet.

Ifølge nyhetsbyrået AP ble en person som var ute og jogget, skutt i en forstad til Paris onsdag, samme dag som brødrene Kouachi angrep satirebladet Charlie Hebdo.

Det er analyser av hylser fra gisselsituasjonen i kosherbutikken i Paris fredag, som gjør at politiet nå ser en sammenheng mellom drapsforsøket på joggeren og Coulibaly.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.