*Nettavisen* Nyheter.

Gisseltakerne har forlatt banken med fem av gislene

Foto: EPA/Scanpix

Inngikk avtale med politiet om å ta med seg fem av gislene i ambulanse.

29.01.08 22:48

Tirsdag kveld forlot mennene banken der de har holdt mer enn 30 mennesker som gisler siden mandag.

Avtale med politiet
- Gisseltakerne truet med å begynne å drepe gislene om 20 minutter. Det er derfor de fikk lov til å forlate banken, sier guvernør i staten Guarico, Eduardo Manuitt, ifølge nyhetsbyrået AP.

Han mener gislenes sikkerhet måtte prioriteres.

Kvinner og barn
Hundrevis av politifolk har beleiret banken etter det brutale ranet mandag. Blant gislene var flere barn og ei gravid kvinne. Gislene holdt plakater i vinduene, og ba om hjelp.

- Vi er i stor fare. De kan drepe oss. Vennligst hjelp oss, sto det på en plakat.

Det er usikkerhet om hvor mange som var tatt som gissel. Familie og kjente av gislene stormet banken da gisseltakerne dro, og det har derfor foreløpig vært vanskelig å kartlegge hvor mange av menneskene som faktisk var gissel. En bankansatt sa tidlig tirsdag at 33 mennesker ble holdt fanget i banken, men guvernør Manuitt sa at 50 gissel var sluppet fri tirsdag kveld.

Krevde ambulanse
Gisseltakerne krevde en ambulanse som kunne frakte dem bort fra stedet sammen med noen gisler, men myndighetene var lite villige til å forhandle inntil mennene truet med å drepe gislene.

Politiet tror ranerne er uerfarne, og at selve ranet var en fiasko. Men frykter også for at ranerne kan gjøre noe forhastet. Flere av gisseltakerne sendte SMS-meldinger til familiene sine, og fortalte at alle inne i banken var svært trøtte. Mat, vann og spedbarnsbleier ble brakt inn i til gislene.

De fem gislene som ble med i ambulansen gjorde dette frivillig etter at gisseltakerne skal ha lovt å sette dem av etter hvert.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag