*Nettavisen* Nyheter.

Giuliani i fritt fall

Foto: Scapix/AP

Rudolf Giuliani står overfor sitt livs viktigste kamp i Florida.

29.01.08 18:24

Rudolph Giuliani gikk under kallenavnet «USAs borgermester» under sine glansdager som New York-borgermester i kjølvannet av angrepene på Tvillingtårnene 11. september 2001.

Mange hadde stor tro på Giuliani da han annonserte sitt presidentkandidatur, og den tidligere borgermesteren har ligget godt an på meningsmålingene frem til nominasjonsprosessen startet i januar.

Må vinne Florida
Men Giuliani har hatt en katastrofal oppslutning i delstatene Iowa, New Hampshire og South Carolina, og har satset alt av kampanjepenger og ressurser på delstaten Florida.

Giuliani innser at han har alt å tape i Florida, men fremstår som selvsikker i forkant av nominasjonsmøtene som finner sted tirsdag, skriver LA Times.

- Den som vinner Florida kommer til å vinne hele nominasjonsprosessen, sa Giuliani til journalister på en flight fra Orlando til Tampa.

Giuliani har droppet valgkampen i de andre delstatene for å fokusere på Florida hvor han har oppholdt seg den siste måneden, melder CNN.

(Saken fortsetter nedenfor)

Klikk på bildet for å forstørre.

- Taper
Men meningsmålingene tyder på at Giuliani vil komme til å tape i den solrike delstaten, mens det er dødt løp mellom de republikanske kandidatene Mitt Romney og John McCain.

De siste meningsmålingene fra Reuters/C-SPAN/Zogby viser at McCain har 35 prosentpoeng, Romney 31, mens Giuliani og Mike Huckabee ligger begge på 13 prosentpoeng. Flere analytikere har varslet at Giuliani vil trekke sitt kandidatur dersom han taper Florida, men det gjenstår å se.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag