*Nettavisen* Nyheter.

Gjemmestedet er blitt turistmagnet

Foto: (Scanpix)

Gjemmestedet til mafiasjefen Bernardo Provenzano (73) i den lille byen Corleone på Sicilia har blitt den reneste turistattraksjonen etter avsløringen tidligere i uken.

14.04.06 15:03

Det er først og fremst de unge i byen Corleone som nå valfarter til gjemmestedet der den sagnomsuste mafiasjefen Bernardo Provenzano ble pågrepet etter 43 år på rømmen. Den lille gården der han ble funnet av politiet ligger knappe to kilometer fra byen som ga navnet til mafiafamilien i filmene om «Gudfaren».

- Endelig kvitt ham
Mange av de unge håper nå at arrestasjonen kan være en bidragsyter til at byen blir kvitt stempelet som mafiaens hjemsted.

- La oss håpe byen vår ikke havner i avisene bare på grunn av forbindelsen til mafiaen, sier Vincenzo Salerno (20) til nyhetsbyrået Ansa.

- Nå har vi endelig blitt kvitt Provenzano, nå må vi bare bli kvitt ryktet, sier han, mens han tar nok et MMS-bilde av gården der mafiasjefen tilbrakte sine siste dager i frihet.

Salerno og kameratene fra videregående har kommet til gården hver dag siden arrestasjonen tirsdag. Foreldre i nabolaget tar med sine minste barn, og man regner med enda flere vil ta turen på andre påskedag.

- Gjorde det med vilje
Flokken med 200 sauer, som fungerte som en levende vegg rundt «Spøkelset fra Corleone» har flyttet ut. Noen få kyllinger, og en ensom hane spankulerer rundt beinene til skoleelevene. Politiet leter fortsatt etter gjemte tunneler og bunkere på eiendommen.

- At de fanget Provenzano gjorde oss alle veldig glade. Hendelsen er rett og slett historisk, sier 18 år gamle Roberta Perrone.

En av guttene studerer det spartanske rommet der Provenzano tilbrakte sine dager i selvbestemt isolasjon.

- Hva er poenget med å være sjef, hvis du må bo sånn som dette.

- Alle disse husene har bra sikkerhet, utenom der han faktisk bodde. Jeg tror han lot seg fange slik at han kunne få skikkelig helsebehandling, sier en annen av guttene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.