Gå til sidens hovedinnhold

Gjennombrudd i kloning av mennesker

For første gang har forskere klart å hente ut stamceller fra et klonet menneskefoster. Gjennombruddet kan få stor medisinsk betydning.

Det er forskere i Sør-Korea som står for dette gjennombruddet, som er et viktig skritt på veien mot å utnytte forskningen i medisinsk øyemed.

Forskerteamet tok genetisk materiale fra frivillige kvinner og satte det sammen med kvinnenes egne egg. Det resulterende embryoet ble så dyrket for å utvikle celler man håper en dag kan behandle degenerasjonssykdommer som alzheimers.

Transplantasjon
Tilhengere av medisinsk kloning mener at dette kan omforme legevitenskapen. Det vil kunne bli mulig å ta arvestoff fra en pasient, og ved hjelp av dette dyrke fram et nytt organ som så kan transplanteres inn i pasienten.

- Vår tilnærming åpner døren for bruken av disse spesialutviklede cellene i transplanteringmedisin, sier Woo Suk Hwang ved universitetet i Seoul, som ledet forskningsprosjektet.

Bush vil ha forbud
Kritikere mener at denne prosedyren innebærer at man ødelegger et lite menneskefoster og derfor er uetisk. George W. Bush prøver å få teknikken forbudt både i USA og på verdensbasis.

I fjor hevdet et firma i Massachusetts at de hadde skapt et klonet menneskeembryo, men den vokste ikke nok til å utvikle stamceller.

Reklame

Kun 3 timer igjen: Her får du oversikt over alle salgene