Gå til sidens hovedinnhold

Gjennomsøkte mulig terrorbase

Spansk politi har gjennomsøkt et hus utenfor Madrid som kan ha blitt brukt til å lage terrorbombene.

Kilder som følger etterforskningen tett, sier at politiet har funnet utløsere og sprengstoff som ligner på det som ble brukt da 13 bomber ble utplassert på lokaltog i Madrid 11. mars. Det meldte spanske medier lørdag.

«Kjemikerens» hus
Huset ligger på landet i nærheten av Morata de Tajuna 30 kilometer sørøst for Madrid. Politiet fattet interesse for huset fordi to av de hovedmistenkte, marokkanerne Jamal Zougam og Abderrahim Zbakh, også kalt «kjemikeren», skal ha pleid å oppholde seg i huset, ifølge avisen El Mundo.

- Tilsynelatende pleide Zougam og «kjemikeren» å bruke huset til å møte andre medlemmer av kommandogruppen som planla og utførte angrepene. Det er svært sannsynlig at lederen av gruppen, som er på flukt, bodde i huset, skriver avisen.

18 pågrepet
Til nå har spansk politi pågrepet 20 personer, hvorav to er sluppet fri igjen. Tolv mistenkte er varetektsfengslet; ni marokkanere, to indere og én spanjol.

Seks andre er ventet å bli fremstilt for varetektsfengsling neste uke. Avisen El Pais offentliggjorde lørdag navnene på fem av de seks personene. Fire av dem er marokkanere, mens én er syrisk statsborger.

190 personer ble drept og mer enn 1.900 såret i Madrid-attentatet.

(NTB-AFP)

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot