*Nettavisen* Nyheter.

Gjerningsmannen skrev avskjedsbrev

Politiet fortsetter etterforskningen etter drapene ved denne skolen i Trollhättan i Sverige. Foto: Tt News Agency (Reuters)

Politiet føler seg sikre på at skoleangrepet i Trollhättan var rasistisk motivert.

23.10.15 14:41

Svensk politi forteller at de har funnet et avskjedsbrev hos den 21 år gamle gjerningsmannen etter torsdagens skoleangrep i Trollhättan i Sverige. Det skriver Gøteborgs-Posten.

21-åringen drepte to mennesker og såret to andre. Politiet skal også ha funnet kniver i en bil som tilhørte mannen.

Gjerningsmannen ble filmet av en rekke overvåkingskamera på skolen.

Politiet sier de mener drapene var rasistisk motivert og de sier litt om innholdet i avskjedsbrevet til Anton Lundin Pettersson.

Knyttes til hatkrim

- Han beskriver visse ting vi kan knytte til hatkriminalitet. Han beskriver seg selv og hva som skal skje med han, sier etterforskningsleder Thord Haraldsson, ifølge svenske Nyheter24.

Brevet skal ha blitt skrevet for hånd.

21-åringen skal ha vært alene om forbrytelsen.

- Handlet alene

- Det fremgår utifra hendelsen at han var alene om planleggingen. Det er ingen tegn til at andre var innblandet, sier Haraldsson til avisen.

Politiet har tatt beslag i en bil som 21-åringen brukte. Den sto parkert utenfor skolen Kronan. Politiet har nå fraktet bilen til Göteborg for undersøkelser.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ahmed Hassan og Levin Eskandar ble drept av Anton Lundin Petterson på Kronan skole i Trollhättan. Foto: Privat

21-åringen var ifølge politiet bevæpnet med et sverd og en flere desimeter lang kraftig kniv.

Les også: Rasismedrapene i Sverige - her er ofrene

Ifølge svenske medier var 21 år gamle Anton Lundin-Pettersson selv fra Trollhättan, der han avsluttet videregående skole i 2013. Han er ikke tidligere straffet. Venner og kolleger av mannen har beskrevet ham som rolig og tilbaketrukket.

Viste interesse for nazi-Tyskland

Klikk på bildet for å forstørre.

Flere svenske medier har identifisert den 21 år gamle Anton Lundin-Pettersson som mannen bak drapene i Trollhättan. Foto: Skjermdump/privat

En YouTube-video i 21-åringens navn gir et bilde av en stor interesse for Nazi-Tyskland og en kritisk innstilling til islam. På Facebook støttet han et opprop fra Sverigedemokraterna for å stanse innvandringen.

Magasinet Expo skriver at gjerningsmannen har likt flere filmer av en svensk nyfascistisk blogger som opptrer i både svenske og internasjonale høyreekstreme medier.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag