*Nettavisen* Nyheter.

Gjør øl til vann

Sri Lankas største bryggeri har stanset all ølproduksjon for å sørge for rent drikkevann til katastroferammede innbyggere.

02.01.05 06:56

På en vanlig dag produserer bryggeriet i Sri Lanka 160.000 flasker med øl, men nå er det rent vann på flasker som etterspørres. Derfor har bryggeriet tatt i bruk sin teknologi for vannrensing til å sørge for drikkevann til overlevende etter tsunami-katastrofen, melder nyhetsbyrået AP.

Det var bare et problem da bryggeriet skulle gjøres om til flaskevannfabrikk: Vannet så ut som øl fordi det var tappet på brune flasker og med bryggeriets løvelogo på etiketten. Ledelsen bestilte klare flasker og fant ut at hele pakkeprosessen måtte skje manuelt for å unngå at flaskene fikk øletikett.

- Til og med vi i ledelsen har måttet ta i for å hjelpe til med pakking av flaskene, sier Raufar Rahim, en talskvinne for bryggeriet.

Tsunami-bølgene har tatt livet av mer enn 28.000 menesker i Sri Lanka. Mer enn 30 prosent av Sri Lankas kystlinje er ødelagt, og sjøvann har forurenset mange brønner.

Og etterspørselen etter øl har sunket merkbart etter katastrofen.

- Men det er fint at vi kan gjøre folk glade uansett hva vi produserer - godt vann eller godt øl, sier Raufar Rahim.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag