God måling for Thorning-Schmidt

Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt kan smile over gode målinger før valget.

Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt kan smile over gode målinger før valget. Foto: Ints Kalnins

Statsminister Helle Thorning-Schmidts regjering og dens støttespillere har nesten tatt igjen de borgerlige partiene i en fersk meningsmåling før folketingsvalget i Danmark.

Thorning-Schmidts parti Socialdemokraterne får 26,6 prosent oppslutning og er dermed landets største parti på målingen, som Voxmeter har utført for nyhetsbyrået Ritzau.

Venstre, som er det største borgerlige partiet, får 20,1 prosent på målingen. Det er det dårligste resultatet på en Voxmeter-måling for partiet siden juni i fjor, da partileder Lars Løkke Rasmussen sto i fare for å bli byttet ut.

Totalt får partiene på venstresiden 49,4 prosent på målingen, mens de borgerlige har et knapt flertall med 50,5 prosent. Det tilsvarer 90 mandater i Folketinget til borgerlige partier og 85 til dagens regjering og dens støttespillere.

Oppslutningen for venstresiden regner imidlertid med Alternativet, som får 1,8 prosent oppslutning. Dersom partiet ikke kommer over sperregrensen på 2 prosent, vil de ikke kunne bidra til at Thorning-Schmidts regjering får fortsette.

Målingen er utført i et representativt utvalg av 1.047 dansker i de tre dagene etter at Thorning-Schmidt utlyste valg, og har en feilmargin på opptil 2,7 prosent. Danskene går til valgurnene 18. juni. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.