RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Godkjent valgdeltakelse i Tsjetsjenia

Valgdeltakelsen i Tsjetsenias første presidentvalg siden russiske styrker rullet over grensen for fire år siden, skal være høy nok til at valget blir godkjent.

- Valgdeltakelsen hadde klokken 14 søndag, lokal tid, passert 43 prosent, sier lederen for den tsjetsjenske valgkommisjonen, Abdel-Karim Arsakhanov.

Den nedre grensen er 30 prosent valgdeltakelse.

Kjørt over grensen

Tsjetsjenske flyktninger som bor i teltleir i naborepublikken Ingusjetia, ble kjørt over til Tsjetsjenia for å avlegge stemme, melder NTB-AFP-Reuters.

En reporter for nyhetsbyrået AFP sier han kun så at bare rundt 30 av 800 flyktninger i en av leirene tok imot tilbudet om å stemme.

Stemmegivningen i presidentvalget i Tsjetsjenia startet søndag morgen. Valget er det første siden den russiske regjeringen sendte 80.000 soldater inn i republikken for fire år siden.

- Garantert seier

De rundt 540.000 registrerte velgerne har sju kandidater å velge mellom, men alle de fremste rivalene har trukket seg, og mye tyder på at Kremls håndplukkede Akhmad Kadyrov er garantert seier.

- Det blir ingen andre valgrunde, sa Kadyrov etter å ha avlagt stemme på en skole i sin fødelandsby sør for hovedstaden Groznyj.

Kadyrov var med på å reise opprørsfanen på 1990-tallet, da han sto for Islamsk hellig krig mot russerne, men han har senere skiftet side og stiller seg nå bak Moskva-ledelsens offisielle linje.

Opprørslederen Aslan Maskhadov sa før helga at valget er ulovlig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere