RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Godt grep om pennen

Triksing med penn er ny sport i Thailand. Se video av de ekstremt fingerferdige.

Du skal være ganske stø på hånden skal du bli god i den nye penn-sporten. For å bruke penn handler ikke bare om skriving.

En gruppe gutter fra en skole i Thailand, spinner pennene effektivt og lettvint rundt fingrene. De er med i thaispinner.com, en klubb for unge thailandske pennespinnere, som har tusenvis av medlemmer.

Den ekstreme håndporten har økt i populariet blant skolebarn, spesielt gutter, som tilbringer mange timer i klasserommet med å forbedre ferdighetene sine.

De fleste guttene startet med treningen i en alder av ti år. De starter vanligvis med det enke trikset: Rundt tommelen, hvor pennen snurres rundt tommelen, og fanget mellom pekefingeren og langfingeren i posisjonen som man holder pennen for å skrive.

Samles for spinning
Medlemmer i thaispinners.com møtes minst en gang hver annen måned for å hjelpe hverandre, bytte triks og ha det gøy. De kommer alle fra ulike provinser og går på forskjellige skoler.

Men i tillegg til å få tiden i klasserommet til å gå raskt, har pennespinning også blitt en snedig måte å få oppmerksomhet fra klassekamerater på.

- Da jeg gikk på skolen og ikke hadde noe å gjøre, så begynte jeg å leke med pennen min. Da får jeg også med meg klassevenner, sier 15 år gamle Chatchai Sompong til nyhetsbyrået Reuters. Han har holdt på med sporten i tre måneder, og har fått skikkelig taket på det.

Trening, trening og trening
Det er mer enn 100 måter å spinne en penn rundt fingre på. Men noen gutter har fått så god teknikk at de kan få til opp mot 200 ulike triks.

Det kan ta uker med trening for å beherske hvert enkelt triks, på en måned greier noen å lære seg rundt 20. Men det lønner seg å starte med et enkelt et.

Pennene som brukes til å spinne med er mellom 18 og 20 cm lange, og en del modifiseres noe for å kunne passe guttas behov.

Trenger du noe å finne på i friminuttet på skolen, kanskje? Det er bare å prøve selv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere