RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Google får konkurranse

Ny søkemotor vil utkonkurrere giganten.

Produktet vi snakker om er hjertebarnet til den selvlærte utvikleren Rob Gabriel (35) fra Melbourne. Google bør ifølge utvikleren holde godt øye med hans søkemotor som skal lanseres i løpet av juni.

Google - ikke fullstendig

Søkemotoren heter MyLiveSearch og skal gå Google en høy gang. Det skal være lettere å få opp relevante søk, siden det er et såkalt ”live” eller direkte søk.

Googles søkemotor virker ved at såkalte «edderkopper» krabber rundt på nettet og bygger opp et gigantisk bibliotek av nettsider i løpet av et år. Likevel representerer dette bare en liten fraksjon av hele internett, og dette såkalte biblioteket kan aldri være fullstendig oppdatert.

Søker i forbudte sider
MyLiveSearch er bygd opp på en annen måte. Søkemotoren baserer seg på Google, eller en hvilken som helst annen søkemotor, og arbeider i bakgrunnen på nettleseren for å hente opp den siste informasjonen fra de lenkene som for eksempel Google gir.

I tillegg bruker den de mest relevante søkene som et utgangspunkt for søk på hundrevis av andre nettsider som er lenket opp mot disse sidene på jakt etter mer relevant informasjon. Nøyaktig hvordan dette fungerer har ikke utviklerne sagt noe om, og er trolig også noe de helst vil holde for seg selv.

Rob Gabriel sier at resultatet kun tar noen få sekunder, og er nesten alltid større, mer detaljert og brukbart enn vanlige databasebaserte søk. Hans produkt kan også søke i det såkalte ”forbudte nettet”, hvor du vil få opp nettsider som andre søkemotorer ikke har tilgang på.
- Dette har potensial til å endre hvordan folk søker på nettet, sier han.

- En superedderkopp

- Google kan ikke finne hver eneste side hver dag. Nettet er så dynamisk og konstant i endring, slik at MyLiveSearch endrer maskinen din til en superedderkopp! Denne teknologien kunne blitt rappet av hvilken som helst søkemotor, og gjort dem bedre, sier Gabriel videre.

Google har så langt vært i to samtaler med det lille selskapet, som i utgangspunktet teller tre personer, muligens med tanke på et samarbeid eller oppkjøp, men selskapet vil ikke kommentere MyLiveSearch offentlig annet enn på generell basis.

- Vi vil gjerne støtte utviklere og entreprenører fra Australia, sier talsmann Rob Shilkin.
- Google Maps var et australsk selskap, og Google selv startet jo med to fyrer i en garasje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere