Googlet kjæreste - løste drapsgåte

Den nysgjerrige jenta googlet kjæresten sin, og fant ham under «Americas Most Wanted».

24.04.07 15:07

Den fem år lange jakten på gjerningsmannen etter drapet på en tyster i Phoenix, endte i helgen i Toronto. Det er takket være en nysgjerrig og modig ung kvinne, som anmeldte kjæresten sin etter et treff på Google, skriver Across Canada.

Skulle gifte seg

Mikhail Drachev (24), skal ifølge politiet ha vært på flukt siden det grusomme drapet på Konstantin Simberg i desember 2001.

Sist fredag ble han arrestert i leiligheten han har delt med kjæresten sin i Rexdale i over fem år.

- For en uke siden bestemte han seg for å gi henne sitt hele og fulle navn, siden de planla å gifte seg, forteller politisjef Paul MacIntyre.

- Dermed Googlet hun navnet hans, og fant ham inne på nettsiden til America's Most Wanted.

Kjæresten, som har forblitt anonym, ble sjokkert og rådvill. Det tok henne likevel bare en uke å fortelle om funnet til politiet.

- Hun gjorde det riktige til slutt og burde belønnes, mener MacIntyre.

- Paret har vært sammen lenge og var veldig nær hverandre. Å gå inn på en politistasjon og fortelle oss hvem han egentlig var, viser et utrolig mot.

Brutalt drap
Drachev og to andre menn er mistenkt for å ha overfalt informanten Konstantin Simberg (21) da han snakket i telefon med en politibetjent i 2001. Gutten ble knivstukket i ryggen, dynket med bensin og deretter påtent. Unggutten ble funnet i en elv flere dager senere.

Da politiet stormet leiligheten til Drachev nå på fredag, hadde han allerede skjønt at noe var på ferde. Han hadde nemlig barrikadert døren med møbler, og knyttet klar et klatretau ned fra balkongen sin. Men denne gangen kom han seg ikke unna.

Han sitter nå i varetekt på grensen av Canada, og vil bli sendt videre til amerikanske myndigheter.

- Hvis hun vil fortsette forholdet, må hun nok flytte sørover, sier MacIntyre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag