RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gorbatsjov ber Bill Gates vise nåde

Sist oppdatert:
En rektor fra Ural kan havne i fangeleir i Sibir fordi han brukte piratkopierte dataprogrammer i klasserommet.

I et åpent brev til Bill Gates ber fredsprisvinner Mikhail Gorbatsjov, som i sin tid var president i tidligere Sovetunionen, om nåde for Alexander Ponosov. Gorbatsjov mener Ponosov ikke visste at det han gjorde var forbudt, melder Reuters.

«En lærer som har viet livet sitt til å utdanne barn, og som får en beskjeden lønn som ikke er til å sammenligne med lønningene selv vanlige ansatte i selskapet ditt, risikerer nå å bli sittende i en fengeleier i Sibir,» skriver Gorbatsjov.

Brevet ligger på nettsidene til Gorbatsjovs egen stiftelse, www.gorby.ru.

«Vi har stor respekt for det arbeidet Microsofts programmerere gjør ¿ og vi stiller ikke på noen måte spørsmålstegn ved prinsippet om straff for ulovlig bruk av intellektuell eienom. Men i dette tilfellet ber vi deg vise nåde og trekke tilbake din anklage mot Alexander Ponosov,» heter det i brevet.

Ponosov er rektor ved en ungdomsskole I Perm. Skolen hans har brukt datamaskiner med ulovlig kopierte Microsoft-programmer.

Russland driver nå en høyprofilert kampanje mot piratkopiering, et av flere tiltak som er ment bringe landet nærmere WTO-medlemskap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere