RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gordon Brown: - Takk og farvel

Foto: Alastair Grant (Ap)
Sist oppdatert:
Storbritannias avtroppende statsminister ønsker etterfølgeren lykke til.

Klokken 20.20 tirsdag kveld sa Storbritannias statsminister Gordon Brown at han har gitt beskjed til dronningens sekretær at han ville be dronningen om å få gå av som statsminister.

I den korte talen foran Downing Street 10 sa Brown at han også går av som leder for Labour-partiet med øyeblikkelig virkning, og at regjeringen av De konservative og Liberaldemokratene som nå etterfølger ham, reflekterer valget britene gjorde torsdag.

- En ære å tjene
Brown brukte den korte talen til blant annet å hylle de kvinner og menn som kjemper, og har falt, i krigen for Storbritannia i Irak og Afghanistan.

- Det var en ære å tjene, sa Brown.

- Jeg elsket jobbet for dens muligheter til å gjøre landet jeg elsker hederlig, mer tolerant, mer grønt, mer demokratisk, mer vellykket, mer rettferdig - i det hele tatt et bedre Storbritannia.

- Jeg ønsker den neste statsministeren lykke til når han skal ta viktige beslutninger for fremtiden, sa Brown i avskjedstalen foran statsministerboligen.

Takket kone og barn
Brown fikk tårer i øynene da han henvendte seg til sin kone Sarah Brown og takket henne for hennes støtte og kjærlighet. Han takket også sine to sønner for «gleden de bringer til livet mitt»

Brown sa at han nå skal fortsette sin viktigste jobb: Å være pappa og ektemann.

- Takk og farvel, avsluttet Brown sin korte tale før han og kona gikk inn i Downing Street 10, hentet sine barn, satte seg i bilen og kjørte vekk fra statsministerboligen. Turen gikk direkte til Buckingham Palace der han ba Queen Elizabeth om å få tre av som statsminister.

Samtidig forlot han tronen i Labour. Ny leder i Labour er nå Harriet Harman.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere