Gore støtter Dean

Foto: (AFP)

Mannen som tapte presidentvalget for George W. Bush i 2000, Al Gore, sier nå at han vil støtte Howard Dean som demokratenes presidentkandidat.

09.12.03 09:05

Al Gore kommer til å offentliggjøre sin støtte til Dean under en tale i Harlem i New York, ifølge amerikanske medier. Senere tirsdag skal han bli med Dean til et valgmøte i Cedar Rapids i Iowa. Verken Al Gore eller Howard Dean hadde natt til tirsdag offentlig bekreftet meldingene.

Al Gore vurderte å gjøre et nytt forsøk på Det hvite hus, men bestemte seg for ett år siden for å la være. Det er ventet at den tidligere visepresidentens støtte vil øke oppslutningen om Howard Dean, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

- Dette er kjempestort, sier Donna Brazile, leder for Gores valgkamp i 2000 til New York Times.

- Dette vil gi Dean et enorm fortrinn i kampen om å vinne nominasjonen. Gore har en enorm troverdighet og er en som demokratene respekterer. Han kan virkelig skaffe oppslutning på grasrotplan, sier Brazile.

Hardt slag

Al Gores beslutning er et hardt slag for Joseph Liberman, som var Gores visepresidentkandidat under valget i 2000. Liberman lovet ikke å kaste seg inn i kampen om å bli demokratenes presidentkandidat, dersom Gore ville gjøre et nytt forsøk i 2004.

- Til slutt er det velgerne som tar beslutningen og jeg vil fortsette å slåss for å bringe partiet og nasjonen fremover, sa Liberman mandag.

En annen av Deans motstandere, Wesley Clark, tror ikke Gores støtte vil bli utslagsgivende.

- Vi tror ikke Gores støtte vil ha stor betydning, sa talsmann Jamal Simmons, og pekte på at over 20 av Al Gores tidligere medarbeidere nå arbeider for Clark.

(NTB-Reuters-AFP)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.