Lørdag var herrenes big air-finale første stopp for presidentdatteren i Pyeongchang. Ivanka Trump kunne juble for amerikansk sølv med Kyle Mack i big air-finalen. Likevel er USA langt bak Norge på medaljestatistikken – og det ble bemerket av kulturminister Trine Skei Grande, som også var på plass under big air-finalen.

– Ser Ivanka Trump rase ut av stadion i lekker rød skidrakt med full secret service og en stormakt sitt hoff, men nederst i hjørnet sitter en liten tjukk idrettsminister fra landet med flest medaljer, skrev Grande på Twitter.

Senere venter herrenes curlingfinale for Ivanka Trump, hvor USA kan ta sitt første OL-gull i øvelsen. Deretter skal hun få med seg fellesstartøvelsen på skøyter.

Til stede på avslutningen

Søndag skal presidentdatteren være til stede under avslutningsseremonien i Pyeongchang. Også en delegasjon fra Nord-Korea skal se seremonien, men Ivanka vil trolig ikke møte noen av dem.

Ivanka Trump møtte Sør-Koreas president Moon Jae-in fredag. Ifølge Moons pressesekretær sa han til presidentdatteren at De olympiske leker i Pyeongchang legger til rette for dialog mellom de to koreanske landene. Moon påpekte videre viktigheten av at dialogen om atomnedrustning og interkoreansk samarbeid skjer side ved side.

Utvidet sanksjoner

Ivanka Trump svarte at hun er i landet for å feire OL, men også for å demonstrere USAs forpliktelse til å legge mest mulig press på Nord-Korea for å oppnå atomnedrustning.

Som et bevis på lovnadene, utvidet USA sanksjonene mot regimet i Pyongyang fredag. Finansdepartementet opplyste at én person, 27 selskaper og 28 fartøyer med tilknytning til regimet blir ilagt økonomiske sanksjoner.

Nord-Korea er fra før gjenstand for omfattende internasjonale sanksjoner som følge av at landet nekter å etterkomme krav fra FN om å stanse utviklingen av atomvåpen og langtrekkende missiler.