RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gransker Estonia-ulykken på nytt

(Reuters/Scanpix)
Myndighetene i Estland sa onsdag at de ville granske Estonia-ulykken på nytt etter det ble kjent at fergen ble brukt til å frakte militært utstyr.

Estiske myndigheter sa onsdag de ville danne en kommisjon som skal granske ulykken som krevde 852 menneskeliv i 1994, ifølge nyhetsbyrået AP.

En tidligere svensk tollsjef har innrømmet at fergen ble brukt til å frakte avlagt militærutstyr. Både estiske politikere og den svenske statsministeren, Göran Persson, ba om en ny granskning etter opplysningene ble kjent.

Det skal ikke ha vært militært utstyr om bord på den skjebnesvangre turen da fergen gikk ned. Men ifølge talskvinne Yve Maloverjan for estiske myndigheter, vil den nye kommisjonen også undersøke disse forholdene på nytt.

Kommisjonen vil legge fram sine undersøkelser innen 1. mai. En rapport som ble offentligjort i 1997 konkluderte med at årsaken til ulykken var at baugportene på ferga ikke var skikkelig lukket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere