Graver med hendene

Foto: (AP/Scanpix)

Seks personer er funnet døde og 13 er fortsatt savnet etter at byen La Conchita ble begravd av leire. Redningsmannskapene graver med hendene for å finne overlevende. Se de utrolige bildene fra uværet i USA.

12.01.05 14:37

- Det er alltids håp. De neste 24 til 48 timene vil vi forsøke å finne overlevende, sier brannkapteinen Conrad Quintana til Los Angeles Times.

Ti personer er reddet ut av de sammenraste husene som ble knust av leirmassene mandag. Tilstanden er kritisk for to av de skadde, melder CNN.

13 personer er fortsatt savnet. Blant de 13 savnede er tre barn. Muligheten for å finne flere overlevende begynner imidlertid å ebbe ut. De siste livstegnene som er hørt fra rasområdet kom tirsdag ettermiddag norsk tid.

Ikke varslet
I de siste dagene har det gått rykter i byen om at myndighetene visste om leirskredet på forhånd. I åssiden som raste ut, er det montert skredvarslere.

- Hadde vi visst om det på forhånd, hadde vi beordret evakuering, sier brannsjef Bob Roper.

Drew McCrary, som bor i La Conchita, gikk tuRrpå stranden da raset kom.

- Vi fikk ikke noe forvarsel overhode, sier han.

30 centimeter regn
Så langt er 15 døde etter uværet i Sør-California de siste dagene. På 15 døgn er det kommet rundt 30 centimeter regn. Flomskadene er blitt forsterket av smeltevann fra et stort snøfall i nord.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag