RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gravid kvinne slipper dødsstraff

Foto: AP (AP)
Sist oppdatert:
Samantha Orabator (20) risikerte henrettelse ved skyting, men slipper dødsstraff fordi hun er gravid.

Den britiske kvinnen Samantha Orabator ble ifølge tiltalen mot henne pågrepet med 680 gram heroin på en flyplass i Laos i august i fjor. Lovverket i Laos tilsier at alle som blir pågrepet med mer enn 500 gram heroin, blir dømt til døden.

Men myndighetene opplyser tirsdag at hun slipper dødsdom fordi hun er gravid. Myndighetene sier det strider mot lovverket å henrette gravide fanger, melder Sky News.

20-åringen har sittet fengslet i Laos siden sensommeren i fjor. Hun ble gravid i desember etter en angivelig voldtekt i fengselet.

Les også: Vil redde gravide Samantha fra henrettelse
Les også: Kan bli henrettet ved skyting

Rettssaken starter neste uke
Khenthong Nuanthasing ved Utenriksdepartementet i Laos sier rettssaken mot kvinnen starter neste uke når Orabator har fått oppnevnt en advokat. Orabator skal ifølge flere kilder ikke ha hatt tilgang på advokat før nå.

Fengselet der hun sitter, Phonthong er beryktet for sin brutalitet.

Cellene er fire kvadratmeter store, og kan huse opp til seks fanger. Dagsrasjonen med mat består av to skåler med svinefett-suppe, og en bolle ris.

Fanger ved fengselet har tidligere rapportert om tortur, og flere skal ha fått kjønnsorganene brent.

Flink elev
Samantha kommer opprinnelig fra Nigeria, men flyttet til London da hun var åtte år gammel. Tidligere lærere beskriver henne som en flink elev som alltid fikk toppkarakterer.

39 mennesker har blitt dømt til døden i Laos siden 2003. Myndighetene mener det er strengt nødvendig med dødsstraff for å stanse narkotikasmuglingen inn til landet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere