RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Greenpeace bordet tråler

Sist oppdatert:
Fiskeriminister Svein Ludvigsen er oppgitt over at norske myndigheter ikke kan gjøre mer for å hindre ulovlig fiske i Barentshavet. De siste dagene har Greenpeace vært i aksjon og bordet fartøy.

Aktivister fra Greenpeace har de siste dagene aksjonert mot ulovlig fiske i Barentshavet.

Nå kaller Greenpeace på det internasjonale samfunnets oppmerksomhet og ber dem utvikle juridisk bindende internasjonale avtaler som styrker handlingsrommet for å forhindre ulovlig fiske.

Fiskeriministeren er oppgitt over at det nok en gang avdekkes ulovlig fiske i Barentshavet.

- Så lenge de oppholder seg i internasjonalt farvann, er det begrenset hvilke muligheter vi har til å gripe inn, sier fiskeriminister Svein Ludvigsen til TV 2 Nyhetene.

Aktivister fra Greenpeace i gummibåter bordet mandag tråleren «Murtosa», som ifølge Greenpeace fisker torsk uten lovlig kvote i Smutthullet i Barentshavet.

- Den nåværende mengden ulovlig og uregulert fanget torsk i Barentshavet alene er antatt å være 150.000 tonn, omtrent en tredjedel av den årlige lovlige kvoten. Vi ser også bevis på ulovlig og urapportert omlasting mellom trålere og fryseskip av andre fiskearter, slik som sei and hyse, samt for liten fisk, sier Brad Smith, marinbiolog fra Greenpeace Nordic, ifølge en pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere