RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Greenpeace-Nora løslatt

Nora Christiansen f.fl, Greenpeace, Vestre fengsel, København
Nora Christiansen f.fl, Greenpeace, Vestre fengsel, København Foto: Greenpeace
Sist oppdatert:
Greenpeace-aktivist Nora Christiansen (37) og tre andre aktivister ble løslatt onsdag ettermiddag.

De fire Greenpeace-aktivistene har sittet varetektsfengslet i 20 dager etter aksjonen mot gallamiddagen på Christianborg slott i forbindelse med klimatoppmøtet i København.

- De blir løslatt iløpet av en time, sa politiaadvokat Dorrit Borggaard til Ekstra Bladet tirsdag kveld.

Dermed kunne norske Nora Christiansen, samt Greenpeace-kollegene Juan Lopez de Uralde, Christian Schmutz og Joris Thijssen, igjen nyte friheten etter å ha feiret jul i dansk fengsel. Det var lagt ut rød løper til de fires ære utenfor Vestre fengsel i København, som slapp ut like før klokken 18.00 onsdag.

Fikk e-post
Borrggaard sier løslatelsen kommer som et resultat av at Greenpeace onsdag sendte en liste med fem personer som skal ha deltatt i aksjonen - i tillegg til de fire som ble pågrepet.

- Vi fikk først navnene på medgjerningsmennene på en e-post fra Greenpeace klokken 16.51 i dag. Derfor er det ikke lengre grunn til å holde dem varetektsfengslet av hensyn til etterforskningen, sier Borggaard.

- En god aften
Avisen fikk fatt i Nora Christiansens ektemann, den danske Greenpeace-sjefen Mads Flarup, da han han var på vei for å hente de fire løslatte aktivistene.

- Jeg er sikker på at vi alle får en god aften - det er deilig at hun og barna nå kan være sammen igjen, sa ektemannen.

Greenpeace i Danmark opplyser til Nettavisen at Nora Christiansen ikke vil være tilgjengelig for intervju før ved en pressekonferanse i København klokken 11.30 torsdag.

- Modige
Greenpeace-toppsjef Kumi Naidpp sier i en pressemelding:

- Fire modige kolleger har tilbragt mange lange netter samt jul og nyttår borte fra ektefeller og barn, fordi politiet mistet hodet. Fengsling av fredelige aktivister har bare bidratt til å gi Danmark et dårlig rykte i utlandet - i tillegg til at toppmøtet i desember var en total fiasko.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere