RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gresshopper invaderer Kanariøyene

Foto: EPA/Chico Sanchez
Sist oppdatert:
Minst to millioner gresshopper fra Nord-Afrika har de siste dagene gjort det ubehagelig for turister og fastboende på Kanariøyene.

Gresshoppesvermen tilhører trolig den samme som skapte store problemer i Nord-Afrika i sommer.

- Myndighetene på de spanske ferieøyene har begynt å sprøyte på Lanzarote, den øya som ligger nærmest Afrika, opplyser jordbruksminister Pedro Rodriguez Zaragoza til AP.

Små svermer har også nådd de andre øyene, men mengden er ennå ikke så stor at den utgjør noen fare. Lokale myndigheter på Kanariøyene frykter at det varme været den siste tiden skal bidra til at gresshoppene vokser og formerer seg.

De siste to ukene har helikoptre patruljert kysten av flere av øyene på utkikk etter gresshoppesvermer.

Rodriguez Zaragoza uttalte til spansk presse at mengden gresshopper foreløpig er ubetydelig, men etter et besøk på Lanzarote innrømmet han at det nå var så store mengder gresshopper på øya at det var nødvendig å sprøyte med insektdrepende midler.

Lanzarote ligger omlag 100 kilometer fra den afrikanske kysten.

I El Ayoun i Vest-Sahara måtte flyplassen stenge i to dager på grunn av dårlig sikt i sommer da gresshoppene nådde byen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere