RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gripende møte med pårørende

Sist oppdatert:
Utenriksminister Jan Petersen møtte fredag pårørende til flomofrene i Thailand. Se web-TV her.

Møtet med de norske pårørende i Phuket fredag morgen norsk tid skulle være på en halv time, men ble utvidet til 90 minutter. Blant de pårørende var et par som hadde mistet et lite barn i flodbølgen.

-Jeg besøkte et foreldrepar til en savnet gutt. Vi satt sammen lenge, i en samtale vi ble enige om å betrakte som en privat samtale, sier Petersen til TV 2.

- Han beskrev møtet som veldig sterkt, og ville gjerne bruke mer tid sammen med de pårørende, sier TV 2s reporter Fredrik Græsvik til TV 2 Nettavisen.

Katastrofegruppe
De pårørende ba Petersen sørge for at det blir opprettet en katastrofegruppe i Norge som kan reise ut på kort varsel når nordmenn blir rammet av katastrofer i utlandet.

Programmet for Petersens Thailand-besøk ble derfor kuttet ned, slik at han kan få snakket mer med de pårørende. Fredag formiddag norsk tid besøkte Petersen Khao Lak, der de fleste av de norske flomofrene befant seg da katastrofen inntraff 26. desember.

Se web-TV her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere