RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grisebonde kan ha drept 26

Sist oppdatert:
- Dette er like ekkelt som en skrekkfilm, advarer dommeren før rettssaken.

Mandag starter rettsaken mot det som kan være den verste seriemorderen i Canadas historie. 240 vitner er kaldt inn til rettssaken som trolig vil bli den lengste i Canadas historie. Over 300 pressefolk fra hele verden dekker saken.

Grisbonden Robert «Willie» Pickton (56) er tiltalt for mordet på hele 26 kvinner.

Mannen skal ifølge tiltalen ha tatt med seg de prostituerte kvinnene til gården sin utenfor Vancouver og tatt livet av dem. Pickton selv har hele tiden hevdet sin uskyld.

Foreløpig er det få detaljer fra etterforskningen som har blitt offentlig kjent. Når rettssaken begynner i dag, forventes det at mer detaljer rundt drapene blir kjent.

Flere av detaljene rundt drapene skal være så motbydelige at flere av journalistene som har fulgt saken i forkant av rettsaken har måttet søke psykolog. Blant annet gikk helsemyndighetene i Canada ut med advarsel til de som hadde kjøpt kjøtt fra gården om at det kunne inneholde rester av mennesker, ifølge nyhetsbyrået AP.

Forferdelig påkjenning
Nå deles rettsaken opp i flere deler for at juryen skal tåle påkjenningen. Rettssaken som starter mandag, gjelder drapet på seks av de 26 kvinnene.

- Jeg tror denne rettsaken kommer til å utsette jurymedlemmene for noe like ekkelt som en skrekkfilm – uten at de kan skru av fjernsynet, sier dommeren James Williams til AP.

Etterforskningen rundt Pickton har pågått siden 2002, men historien startet trolig mange år før det igjen. Mellom 1978 og 2001 har 65 kvinner forsvunnet fra Vancouvers «East Side» - et forfallent område av byen. De fleste kvinnene var prostituerte og narkotikamisbrukere. Nå mener politiet å kunne bevise at Picton har drept 26 av dem.

Ble ikke tatt på alvor
I mange år ble politiet i Vancouver kritisert for ikke å ta forsvinningene alvorlig nok. Politiet sa lenge at de ikke var sikre på om noe kriminelt hadde skjedd, men at kvinnene kunne ha reist til andre byer.

Men i 2002 ble Robert Pickton arrestert, og politiet raidet grisefarmen hans i Port Coquitlam.

Siden det har kanadisk politi brukt store ressurser på å komme til bunns i den grufulle saken. Blant annet har de gjennomført over 150.000 DNA-prøver av materiale funnet på farmen. Dette for å finne ut hvilke kvinner som ligger begravet her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere