RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Groteske funn på barnehjem

Foto: CBS/TV 2
Sist oppdatert:
24 gutter funnet lenket til sine senger, nakne og dekket av avføring.

Hjemmet for barn med funksjonshemminger i Bagdad ble oppdaget ved en ren tilfeldighet forrige uke, og de amerikanske soldatene som gjorde den grufulle oppdagelsen, var overbevist om at de 24 guttene var døde.

TV 2 SUMO: Se hele innslaget her

En av soldatene kastet en basketball inn i rommet der guttene lå bundet til sine senger. Først da ett av barna løftet hodet, forsto soldatene at det fortsatt var liv i dem.

De 24 guttene var radmagre og skitne. Mange av dem lå i sin egen avføring, og fluene surret på de utsultede kroppene. De lå på betonggulvet, og var bundet fast til sengene sine.

- De var så tynne at du kunne se hvert eneste bein i kroppen på dem, forteller den amerikanske soldaten Michael Beale til TV-stasjonen CBS.

- De var bundet, nakne og dekket av egen avføring, sier Stephen Duperre.

Et av barna hadde fluer over hele kroppen.

- Han klarte ikke røre seg. Vi måtte holde opp hodet hans.. Det var fluer i munnen, i øynene, nesa og ørene. De spiste av sårene han hadde fått av å ligge på betonggulvet, forteller en av soldatene.

Tre personer var på jobb da soldatene kom over institusjonen i Iraks hovedstad, to kvinner og styreren av barnehjemmet.

- De lagde mat til seg selv, men ikke til barna, forteller Duperre. I skapene på barnehjemmet fant soldatene klær og utstyr som fortsatt lå i originalemballasjen.

Soldatene tror barna må ha blitt holdt under disse uverdige forholdene i minst en måned. Trolig har bestyreren, som nå har stukket av, solgt klærne og utstyret på et lokalt marked, og fullstendig ignorert barna han var ansatt for å passe på.

Barnehjemmet er statlig drevet og da saken ble kjent, beordret statsminister Nouri al-Maliki at to sikkerhetsvakter ved barnehjemmet skulle pågripes umiddelbart.

De to kvinnene som jobbet på barnehjemmet, er i likhet med bestyreren sporløst borte, til tross for at soldatene anholdt dem da barnehjemmet ble oppdaget, og overlot dem til irakiske myndigheter.

Barna er nå blitt overført til et annet barnehjem, og er i dag i ferd med å komme til hektene. Bare en av guttene kan snakke, og det er ikke sikkert at omverdenen noen gang vil få vite hva barna har vært utsatt for.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere