Gå til sidens hovedinnhold

Grusom hevn over Kerry

Irak-krigen er i ferd med å ødelegge valget for republikanerne. Samtidig tar Irak-soldatene en grusom hevn over John Kerry.

NEW YORK (Nettavisen): Bildet av et kjempebanner med teksten «Halp us Jon Carry» (fritt oversatt: «Jelp oss, Jon Kerry») ble slått opp over to sider i tabloiden New York Post torsdag, og har satt en støkk i seierssikre demokrater før valget tirsdag.

Banneret var en takk for sist til Kerry som sleivet med tunga under et valgkampmøte da han advarte om hva som kunne skje dovne studenter.

- Leser dere ikke leksene kan dere bli sittende fast i Irak, spøkte Kerry.

Onsdag måtte Kerry be om unnskyldning for bemerkningen.

Rammer Bush-administrasjonen
En meningsmåling i New York Times viser likevel at Irak-krigen først og fremst rammer Bush-administrasjonen og republikanerne. Både republikanere og demokrater mener krigen er den viktigste saken i valgkampen før kongressvalget tirsdag. Samtidig er bare 29 prosent av de spurte fornøyd med måten Bush håndterer krigen på. Sju av ti mener han ikke har noen plan for å få slutt på krigen.

Demokratene ser fortsatt ut til å få flertall i Representantenes hus etter valget. Republikanerne har satt i gang en redningsaksjon, der president Bush gir drahjelp så godt han kan. I løpet av de siste dagene lander Air Force One i delstater som vanligvis aldri får besøk av presidenten. Blant stedene Bush besøker er Colorado, Nevada og Montana.

Betalt for å holde kjeft
En av de mest utsatte representantene er republikaneren Don Sherwood fra Pennsylvania. Han blir anklaget for å ha betalt eks-elskerinnen 500.000 dollar (vel 3 millioner kroner) for å holde kjeft om at han hadde mishandlet henne.

Bildet av Irak-soldatene ble sendt av en privatperson til radioverten Charlie Sykes i Milwaukee i Wisconsin.

- Jeg la det ut på bloggen min fordi det var et klart signal om at soldatene følger med på hva som skjer hjemme, skriver Sykes i bloggen ifølge CNN.

Her finner du bloggen til Charlie Sykes

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg