RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grusomt syn møtte soldater

Sist oppdatert:
Forholdene i slaktehusene for gisler i Falluja sjokkerte soldatene som fant dem. På blodige madrasser i et trangt rom ble gisler trolig mishandlet og drept.

I dag fortalte generalmajor Richard Natonski for første gang om synet som møtte de irakiske styrkene som fant slaktehusene for gisler i Falluja onsdag.

Blodig
- Rommet var lite. Det var ingen vinduer, bare en dør. Inni rommet hang det et flagg på veggen. Det var to tynne madrasser på gulvet med stråmatter over, fortalte han etter å ha sett rommet selv torsdag.

Veggene var av betong og madrassene skal ha vært fulle av blod. Huset som ble funnet onsdag, beskrives som et slaktehus for gisler.

- Det sto også en rullestol der og vi tror gisseltakerne brukte denne til å frakte fanger rundt. Vi tror de var bundet og at de ble flyttet rundt i huset.

På en vegg i rommet hang det også et banner med påskriften «Den islamske hemmelige hær» og med en logo av et sverd og en Kalashnikov-rifle.

Gislene som denne gruppen tok i juli, ble løslatt etter at arbeidsgiveren betalte løsepenger for dem.

Det ble også funnet en datamaskin, disketter og et stort våpenlager i huset.

- Vi jobber nå med å få brakt på det rene om rommet faktisk ble brukt til henrettelser av uskyldige, sier Natonksi.

Ubekreftede meldinger går ut på at det også ble funnet døde gisler i andre hus utenfor Falluja torsdag.

- Ikke noe må å knekke opprørerne
Andre talsmenn for den amerikanske hæren innrømmet torsdag at offensiven i Falluja ikke vil knekke alle motstandsgruppene i Irak.

Opprørslederne flyktet fra Falluja lenge før USA innledet sine angrep.

- Hvis noen trodde at kampene i Falluja skulle sette en stopper for opprørerne, så tok de feil. Det var aldri målet og det har vi heller aldri håpet på, sa general Richard Myers til NBCs Today Show torsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere