RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gruvearbeider i koma

Sist oppdatert:
Den eneste gruvearbeideren som overlevde eksplosjonen i en kullgruve i West Virginia ligger i koma på et sykehus i Pittsburgh.

Tilstanden for McCloy er stabil, men kritisk. Han er forgiftet av gassen karbonmonoksid. Tolv andre gruvearbeidere ble drept i ulykken.

Randal McCloy Jr. har trolig fått hjerneskader og skal behandles med oskygen i 90 minutter om dagen i minst tre dager, melder AFP.

- Behandlingen vil forhåpentligvis begrense skadene og gjøre ham fortere frisk, sier Dr. Richard Shannon som leder legeteamet som behandler gruvearbeideren.

Slektninger beskriver McCloy som en rolig familiemann. Han mistrivdes med arbeidet i gruvene med holdt ut i tre år for å kunne forsørge kone og to barn.

McCloy var den yngste av de 13 gruvearbeiderne. De fleste var i 50-årene, og McCloys unge alder kan være en av årsakene til at han overlevde.

Flere pårørende vurderer nå å gå til sak mot gruveselskapet. Kulgruvven har det siste året fått en rekke pålegg om å bedre sikkerheten, skriver VG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere