RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gruvearbeider våkner fra koma

Sist oppdatert:
Randal McCloy, den eneste overlevende etter gruveekplosjonen i West Virginia for mer enn to uker siden, er i ferd med å våkne fra koma.

McCloy, som var fanget i en gruve full av kullos i 40 timer. Nå melder legene som har kjempet for å redde livet til den eneste overlevende blant de 13 arbeiderne fra ulykken i Sago-kullgruven i West Virginia, at McCloy er i ferd med å våkne fra koma.

- Han åpner øynene. Han har bevisste bevegelser, sier legen Julian Bailes ved Ruby Memorial Hospital til AP.

McCloy åpner øynene når noen sier navnet hans, og viser også forsiktige reaksjoner overfor familiemedlemmer. McCloys tilstand betegnes nå som lett koma.

Det er fortsatt et mysterium hvordan McCloy overlevde så lenge i gruven. Arbeiderne hadde tanker med oksygen, men bare nok til rundt en times forbruk.

Legene er fortsatt usikre på prognosene for McCloys utvikling, men sier de er forsiktige optimister.

I tillegg til kullosforgiftningen, led McCloy av en kollapset lunge og væskemangel.

Den tragiske situasjonen ved gruven ble ekstra ille fordi det på grunn av en misforståelse først ble meldt at 12 av de 13 hadde overlevd, mens faktum altså var motsatt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere