RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Guantanamo-fange tok gisler

Foto: Kamran Wazir (REUTERS)
Den tidligere Guantanamo-fangen Abdullah Mehsud står bak kidnappingen av to kinesere i Pakistan.

De de to kinesiske ingeniørene ble kidnappet av militante med tilknytning til al-Qaida i den lovløse pakistanske stammeregionen Sør-Warisistan nær grensen mot Afghanistan lørdag.

Innenriksminister Aftab Khan Sherpao sier mandag at kidnapperne krever fritt leide for å møte lederen sin, den tidligere Guantanamo-fangen Abdullah Mehsud. Han skal gjemme seg i fjellene i nærheten.

- Vi har å gjøre med terrorister som har miner og annet eksplosivt materiale festet til kroppen og til de kinesiske ofrene, sier Sherpao ifølge Associated Press.

De fire-fem kidnapperne holder gislene fanget i fjellene. Sikkerhetsstyrker og en lokal stammemilits har omringet området. Mehsuds aksjon er ikke populær blant lokalbefolkningen.

- En eldste i en av stammene har snakket med Abdullah Mehsud på telefon og fortalt ham at han har brutt mot stammetradisjoner ved å kidnappe kineserne, sier brigader Mahmood Shah, sikkerhetssjef i området, til Associated Press.

Den eldste skal tirsdag ta med tusenvis av stammemedlemmer for å møte Mehsud advare ham om at aksjonen vil få konsekvenser, forteller Shah.

Myndighetene er ifølge Shah forberedt på å la kidnapperne forlate området, men de vil ikke få lov til å ta med seg gislene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere