RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Guantanamo-fanger kan komme hjem til jul

Sist oppdatert:
Samtaler mellom USA og fem europeiske land om hjemsending av europeiske fanger som sitter i Guantanamo Bay-leiren på Cuba, tyder på at fangene kan komme hjem til jul.

Menneskerettsgruppen Fair Trials Abroad ("Rettferdig rettergang i utlandet") har fulgt forhandlingene som Frankrike, Spania, Storbritannia, Danmark og Sverige har ført i Washington. Utsiktene til en løsning er gode, sa Stephen Jakobi til flere medier søndag, melder NTB-Reuters-AFP

- Jeg er overbevist om at mulighetene for en løsning for alle de europeiske fangene i Guantanamo Bay er innen rekkevidde, sa Jakobi til nyhetsbyrået Reuters.

- Jeg tror de kommer hjem til jul, tilføyde han overfor fjernsynsselskapet ITV.

Europeerne han snakket om er blant 660 fanger som holdes innesperret i leiren, som ble åpnet i januar 2002. Noen av fangene ble tatt etter å ha kjempet på Taliban-militsens side i Afghanistan, mens andre mistenkes for bånd til terrornettverket al-Qaida.

En oberst i den amerikanske hæren anklages nå for uforsvarlig omgang med hemmelige dokumenter mens han gjorde tjeneste i Guantanamo Bay. Oberst Jack Farr beskyldes også for å ha løyet under etterforskningen av saken, sa amerikanske talsmenn søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere