RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Gud ba meg invadere»

Sist oppdatert:
President George W. Bush skal ha fortalt at det var Gud som ba ham invadere Afghanistan og Irak. Nå skal han opprette en palestinsk stat.

Det har Bush selv fortalt to palestinske ministre, avdekker en ny BBC-serie.

Religiøs
I den oppsiktsvekkende TV-dokumentaren, som starter 10. oktober, beskriver palestinernes statsminister Abu Mazen og hans utenriksminister Nabil Shaath deres første møte med den amerikanske presidenten i juni 2003.

Nabil Shaatah forteller at president Bush sa følgende til dem: - Jeg er ledet av Guds vilje. Gud sa til meg: «George, utkjemp terroristene i Afghanistan». Så jeg gjorde det, og da sa Gud: «George, få en slutt på tyranniet i Irak». Og jeg gjorde det. Og nå, nok en gang, føler jeg Guds ord komme til meg:«Skaff palestinerne en stat, få israelerne i sikkerhet og skap fred i Midt-Østen», sier han. Og jeg skal gjøre det.

Abu Mazen deltok på det samme møtet, og gjenforteller hvordan Bush sa til ham: «Jeg har moralske og religiøse forpliktelser- derfor vil jeg gi deg en palestinsk stat».

Mislyktes
Den ferske BBC-serien tar for seg forsøkene på å skape fred i Midt-Østen, fra Bill Clintons fredssamtaler i 1999 og 2000, til Israels tilbaketrekning fra Gaza i august i år.

Både statsministre, presidenter, deres ministre og hærførere forteller om hva som skjedde bak stengte dører da fredsforhandlingeen mislyktes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere