RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gulsottepidemi på charterhotell

Sist oppdatert:
Et hundretalls charterturister kan være smittet av gulsott etter å ha besøkt et hotell ved turistmålet Hurghada ved Rødehavet. Både svenske og norske pakketurister kan være rammet.

Det egyptiske hotellet benyttes av charteroperatøren Ving, skriver Aftonbladet. Mange av gjestene kan være smittet av hepatitt A, epidemisk gulsott.

- Alle som har bodd på hotellet og som har symptomer, bør oppsøke lege, sier Karl Ekdahl, lege ved det svenske smittevernsinstituttet.

Tyske smittevernsmyndigheter har konstatert at minst 100 tyske statsborgere ble smittet av hepatitt A under et opphold ved hotellet. Hepatittutbruddet fant sted mellom 10. juni og midten av august.

Hotellet SIVA Grand Beach hotell finnes katalogen til charterselskapet Ving, både i Sverige og Norge. Hvor mange svenske eller norske turister som har bodd på hotellet i denne perioden, er ikke kjent.

Det epidemirammede hotellet er nå stengt og skal undersøkes før det får gjenåpne. Blant annet skal 100 personer i service- og kjøkkenfunksjoner testes. Det er foreløpig ikke klart om smitten stammer fra hotellet. Det er heller ikke kjent hvordan smitten har spredt seg.

(Illustrasjonsfoto)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere