RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gutt (12) kastet pølse - regning kvart mill.

Sist oppdatert:
Britiske skattebetalere har god grunn til å være misfornøyd med myndighetenes arbeid.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

En politietterforskning om hvorvidt en 12 år gammel gutt skulle straffes etter at han kastet en fem centimeter lang pølse på naboen har kostet hele 20.000 pund, om lag 220.000 kroner, ifølge britiske medier.

NA24 - din næringslivsavis

Saken som vekker oppsikt for sløseriet av offentlige midler endte med henleggelse etter at det kom frem at gutten lider av ADHD. Før dette hadde saken hele seks ganger vært oppe til høring for så å bli utsatt for å ferdigstille diverse rapporter.

Tullete sak
Sågar en av dommerne som hørte saken i august stilte spørsmålet om saken i det hele tatt fortjente offentlighetens interesse og at den bare kastet bort mye tid og penger.

-Om han har gjort det som er foreslått er det veldig dårlig oppførsel. Men er det i offentlighetens interesse å straffeforfølge en 12 år gammel gutt som kastet en pølse?, spurte dommer Paul Richardson, ifølge Telegraph.co.uk.

Mister pengene
Sjefen for de britiske skattebetalernes forening Matthew Elliott sier at skattebetalerne aldri vil få se noe som helst av pengene som går med på slike meningsløse søksmål og at politiet har myndighet til å irettesette guttestreker uten at det må gå så langt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere