Gutt (15) pågrepet for Bhutto-drap

Foto: (EPA/Scanpix)

En 15 år gammel gutt er pågrepet i forbindelse med drapet på Benazir Bhutto.

19.01.08 12:04

Lørdag opplyste de lokale sikkerhetsmyndighetene i Nord-Pakistan at de har pågrepet en person som er mistenkt for å være involvert i attentatet mot opposisjonsleder Benazir Bhutto 27. desember i fjor, melder nyhetsbyrået AP.

15-åringen skal være et medlem av en gruppe som blir knyttet opp mot drapet på opposisjonslederen.

- Skulle drepe Bhutto
Aitezaz Shah (15) skal ha innrømmet overfor etterforskere at han befant seg i Rawalpindi sammen med fem andre personer samme dag som attentatet fant sted. Gutten skal ha opplyst at gruppen hadde fått i oppdrag å drepe Bhutto, opplyser en pakistansk etterretningsoffiser som ønsker å være anonym.

Bhutto ble drept like etter et valgmøte i en park i byen Rawalpindi da en selvmordsbomber avfyrte flere skudd mot bilen til Bhutto før han sprengte seg selv i luften. Minst 20 mennesker ble drept i angrepet.

Sentralmyndighetene i Islamabad har ennå ikke bekreftet pågripelsen. De eneste opplysningene sentralmyndighetene ønsker å gå ut med er at de mistenker Baitullah Mehsud, som leder en militant gruppe med tilknytning til al-Qaida og Taliban, for å ha beordret drapet på Bhutto.

Politisk krise
Pakistan ble kastet ut i en politisk krise etter at tidligere statsminister Benazir Bhutto ble drept i et selvmordsangrep i Rawalpindi i romjulen. Dette førte til at det pakistanske valget, som skulle bli avholdt i begynnelsen av januar, ble utsatt til 18. februar.

Bhuttos sønn, Bilawal Zardari (19), har blitt utnevnt som den nye lederen for Pakistans People’s Party (PPP). Men enkemannen Asif Ali Zardarivil skal fungere som partileder inntil sønnen er ferdig med universitetsstudiene i Oxford.

Les også: CIA: - Bhutto ble drept av al-Qaida

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.