RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gutt (4) drept av hundeflokk

Foto: Vadim Ghirda (Ap)
Sist oppdatert:
Nå skal myndighetene avlive 60.000 løshunder.

En fire år gammel gutt ble drept av en flokk med løshunder i Bucuresti i Romania forrige uke. Nå vil myndighetene få en endelig slutt på løshundproblematikken ved å ta livet av 60.000 løshunder i byen, skriver The Times.

Nasjonalforsamlingen vedtok en ny lov tirsdag kveld som tillater dem å avlive hundene, etter mange episoder der løshunder går til angrep på mennesker.

Det er president Traian Basescu som etterlyste en masseavlivning av løshundene etter at fem løshunder angrep og drepte Ionut Anghel (4). Den horrible ulykken skjedde da fireåringen lekte med broren sin i en park i byen i forrige uke.

9760 tilfeller
Løshundproblematikken i Bucuresti startet under styret til president Ceausescu i kommunisttiden, da tusenvis av hjem med hager ble jevnet med jorden. Det førte til at innbyggere forlot kjæledyrene sine da de ble tvunget inn i nye høyblokker.

Det har vært rundt 9760 tilfeller der mennesker har blitt behandlet for hundebitt i byen i løpet av årets første åtte måneder. En fjerdedel av ofrene var barn.

Det har også vært dødelige utfall i løpet av de siste årene. I nyere tid har en lokal kvinne blitt drept av en hundeflokk og en japansk turist døde etter at hunder bet over hovedpulsåren i beinet hennes.

- Fjerner ikke hoggtennene
I 2001 ble det også foreslått masseavlivning av løshundene i Bucuresti, men forslaget ble skrinlagt etter press fra dyrevernsgrupper og den franske filmstjernen Brigitte Bardot. Det ble iverksatt et steriliseringsprogram, men dyrevernere mente det ikke var nok ressurser til å ta hånd om den store løshundbestanden i byen.

Presidenten understreker at han ikke er noen dyrehater, og har postet bilder på Facebook der han poserer med tre adopterte hunder.

- Sterilisering er ikke lenger en løsning. Det fjerner ikke hundenes hoggtenner, sa presidenten i en TV-tale.

Byens borgermester Sorin Oprescu ville først avholde en folkeavstemning for å avgjøre hvorvidt løshundene skulle avlives eller ikke.

Planene om en folkeavstemning ble stanset tirsdag da parlamentarikere stemte for en ny lov, 226 mot 23. Den nye loven innebærer at løshunder blir avlivet etter 14 dager, dersom de ikke blir avhentet etter å ha blitt hentet inn fra gaten.

- Ekstremt sjokkert
Den franske filmstjernen Brigitte Bardot er i harnisk, og har skrevet et åpent brev til presidenten.

«Jeg er ekstremt sjokkert over å høre at hevn, som ikke har noen plass her, skal brukes mot alle hundene i Romania, selv de milde hundene,» skriver hun.

Bardot hevder at fireåringen døde som en direkte årsak av at sårene ikke ble behandlet rakst nok.

Mer fra Nettavisen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere