*Nettavisen* Nyheter.

Gutt (8) drepte far

En 8-åring står tiltalt for å ha drept faren sin og en annen mann.

12.11.08 08:41

Åtteåringen ankom rettssaken i Arizona tirsdag påført håndjern etter å ha blitt tiltalt for å skyte og drepe faren sin og en av farens kamerater.

Dommeren beordret under rettssakens første dag at det blir utført en mental evaluering av gutten. Politiet har bekreftet at de undersøker muligheten for at gutten kan ha blitt seksuelt misbrukt.

Men den avdøde faren har fått de beste skussmål fra naboer.

- Det virket som at han gjorde en god jobb som far, sier nabo Carl Hamblin til nyhetsbyrået AP.

Guttens far Vincent Romero (29) og kollega og romkamerat Timothy Romans (39) ble skutt og drept med en 22. kaliber rifle onsdag forrige uke.

Faren ble bisatt mandag og hele 600 mennesker hadde møtt opp i kirken i St. Johns, som ligger nordøst for Phoenix.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Dana Felthauser (AP).

Overlagt drap
De to mennene ble funnet drept i hjemmet til Romero, hvor den ene mannen lå ved hovedinngangen, mens den andre ble funnet i annen etasje.

Politiet har tatt ut tiltale på to punkter mot gutten for overlagt drap, som vil bli straffefulgt i en ungdomsdomstol.

- Hele lokalsamfunnet har uten unntak blitt rammet av dette tragiske tapet, sier byens borgermester Ross Overson. Lokalsamfunnet har rundt 4000 innbyggere.

Ifølge den lokale presten skal den avdøde faren ha lært opp guttungen i å bruke våpen.

- Han ville forsikre seg om at gutten ikke skulle være redd for skytevåpen, og lære seg hvordan man håndterer dem. Men han var for ung, den gutten. Jeg tror ikke at han var klar over hva han gjorde. Det er virkelig brutalt, sier pastor John Paul Sauter til AP.

Skjøt præriehunder
Pastoren forteller at stemoren helst ville at gutten skulle få et luftgevær, men alt tyder på at faren lærte ham til å skyte præriehunder med en rifle.

Faren hadde foreldremyndighet over gutten, mens moren bor i Mississippi. Verken politiet eller barnevernet i delstaten har noensinne mottatt noen klager på gutten.

Forsvarsadvokatene har fram til fredag til å finne en ekspert til å evaluere guttens mentale helsetilstand for å se om han er tilregnelig.

Forsvarsadvokat Benjamin Brewer krever å få tilgang til åstedet, og har lagt ned klage på at gutten ble avhørt av politiet uten en forelder eller advokat til stede.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.