RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hackere angrep Internett

Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Tirsdag var Internett offer for ett av de største angrepene mot nettet siden 2002.

Tirsdag tok hackere kontroll over minst tre av de 13 maskinene som styrer den globale datastrømmen. Det uvanlig kraftige angrepet varte i fire timer, men få av brukerne merket noe, melder AP.

Dataeksperter sier hackerne forsøkte å skjule sitt opprinnelsessted, men store mengder av den fiendtlige datastrømmen kunne spores til Sør-Korea.

Målet for angrepet så ut til å være UltraDNS, selskapet som operer servere som håndterer datatrafikken for nettsteder med endelsen .org og noen andre suffikser, sier ekspertene. AP har ikke klart å få kontakt med representanter for selskapet.

Rotserverne som ble angrepet var operert av Det amerikanske forsvarsdepartementet og internetts øverste tilsynsorgan, ICANN.

- Det ser ut til å ha vært et slags angrep i natt og morgentimene her i California, sier teknisk sjef John Crain i Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN). Han sier at jakten på hackerne fortsetter.

- Jeg tror ingen har full oversikt. Vi undersøker dataene nå, sier Crain.

Crain sier angrepet tirsdag var mindre alvorlig enn angrepet mot de samme 13 rotserverne i oktober 2002. Grunnen til dette er at teknologiske nyvinninger har gjort det mulig å fordele belastningen til flere andre maskiner globalt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere