RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hackere fengslet

To britiske hackere ble i dag fengslet for å spre en dataorm som har infisert tusenvis av maskiner verden rundt - inkludert maskiner hos det amerikanske forsvarsdepartementet.

Jordan Bradley (22) og Andrew Harvey (23) var en del av den internasjonale hackergruppen TH34t Krew, som stod bak TK-ormen. Det er en såkalt trojansk hest som verserte på internett rundt februar 2003, skriver Reuters.

Trojansk hest
I likhet med den trojanske hest fra gresk mytologi som skjulte fiendtlige soldater, inneholdt viruset ødeleggende dataprogrammer - skjult som harmløs informasjon.

Lagmannsretten i Newcastle dømte elektrikeren Harvey til seks måneder i fengsel. Arbeidsledige Bradley fikk tre måneder i buret.

Også i Nederland
I Nederland ble tre menn arrestert i dag, mistenkt for å ha hacket seg inn i 100.000 datamaskiner på verdensbasis, melder AP. De arresterte blir beskyldt for å ha brukt programvare som installerer seg selv i ofrenes datamaskiner og samler informasjon fra deres kredittkort, blant annet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere