Gå til sidens hovedinnhold

Hadde Lindhs blod på hånden

Mannen som drepte Anna Lindh, stakk med slik kraft at han fikk utenriksministerens blod på hendene. Deretter la han igjen blodspor på sin egen caps, og dette vil trolig felle ham.

Politiet mener mannen er den mistenkte 24-åringen Mijailo Mijailovic. Fredag ble han varetektsfengslet i to uker.

Kastet caps

Etter at knivangrepet var over, stakk overfallsmannen av. Men han etterlot seg et viktig spor under flukten, nemlig en caps med blodspor.

Denne capsen plukket politiet opp tidlig i etterforskningen.

Ifølge Aftonbladet opplyser politikilder at etterforskerne er sikre på at det er Anna Lindhs blod det er funnet spor av på hodeplagget.

Flere vitner som så knivstikkingen inne på kjøpesenteret NK har forklart at drapsmannen stakk med en sånn kraft at det kunne se ut som han slo offeret med knyttneven.

- Vi tror at det var i dét øyeblikket drapsmannen fikk blod på seg, sier politikilden til Aftonbladet.

Satt i politibil

Lørdag ble det også kjent at svensk politi var svært nære ved å pågripe den mistenkte 24-åringen tidligere i etterforskningen.

Fem dager etter drapet på Anna Lindh fikk en politipatrulje tilknyttet Stockholm beskjed om å hente en mann for å kjøre ham til psykatrisk sykehus. Mannen var 24 år gamle Mijailo Mijailovic.

Koblet ingen likhet

Men de eneste bildene politibetjentene som skulle kjøre mannen hadde sett, var bilder fra kjøpesenteret NK av en langhåret mann, samt bilder av den daværende mistenkte 35-åringen.

- Mannen vi hadde i bilen var vanlig kladd og kortklippt, forklarer politibetjent Fredrik Kramp til Aftonbladet.

Kramp sier politiet står for måten de håndterte 24-åringen på, og understreker at de hadde svært få muligheter til å gjøre noen kobling mellom den ustabile mannen de skulle kjøre til behandling og drapet på Anna Lindh.

Personlige sider av saken, eller det faktum at 24-åringen ikke fikk noen behandling, vil ikke politiet kommentere.

Reklame

Siste sjanse: 10 superkupp du gjør på Cyber Monday