Gå til sidens hovedinnhold

Halv million mennesker evakueres

Minst 512.000 personer må forlate hjemmene sine i California mens flammene nærmer seg.

Myndighetene i California har beordret en massiv evakuering i San Diego County, sier tjenestemenn til CNN tirsdag kveld.

TV 2 Sumo: Se web-tv fra brannen

Store skogsbranner fra den meksikanske grensen til nord for Los Angeles sprer seg raskt og truer innbyggerne i delstaten.

Minst 512.000 mennesker må forlate hjemmene sine og finne ly i tilfluktsrom, på skoler og stadioner.

Les også: «Jack» rammet av flammene

I Sør-California har over 1.300 hus blitt svidd av, og frykten stiger nå i Los Angeles for at de mange skogbrannene kan slå seg sammen til et stort flammehav. Over 56.000 hjem er truet av flammene som stadig sprer seg.

Unntakstilstand
Den sterke vinden som driver flammene, ser ikke ut til å stoppe, og brannvesenet frykter at skogbrannene vil spre seg gjennom bykjernene.

- Brannen vil ikke stoppe før den når havet eller vinden snur, sier overbrannmester i San Diego, Bruce Cartelli, til CNN.

USAs president George W. Bush erklært tirsdag Sør-California som kriseområde og gir føderal hjelp til delstaten etter de voldsomme brannene.

Guvernør Arnold Schwarzenegger sa tidligere i uken at delstaten står overfor en tragedie.

- Dette er en tragisk tid for California, sa Schwarzenegger som erklærte unntakstilstand i syv av Californias fylker søndag.

Evakuerte fengsel
Flere viktige institusjoner har måttet evakueres på grunn av de truende flammene. Hjemmevernsoffiserer har måttet forlate fra grensestasjoner ved grensen til Mexico, og Orange County har 1.049 fanger blitt evakuert fra et fengsel. Fangene ble flyttet til et annet, nærliggende fengsel.

Også på mange sykehus har pasienter og ansatte blitt evakuert. I forstaden Poway ble pasienter fraktet vekk i ambulanser og skolebusser.

Reklame

Morsdag og valentine: Nå er det tilbud på blomster levert på døra