RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
OMSTRIDT: Donald Trump.
OMSTRIDT: Donald Trump. Foto: Scott Olson (Afp / NTB scanpix)

Halve USA mener at det er pinlig hvis Trump blir president

Mange amerikanere elsker Donald Trump, men det er enda flere som misliker ham.

Forretningsmannen Donald Trump har dominert den republikanske nominasjonskampen i USA på en måte stormakten aldri har sett maken til.

Trump får omtale i avisene hver eneste dag, og det går knapt en time av nyhetssendingene på TV uten at han enten deltar selv eller blir omtalt.

Årsaken til at så mye handler om Donald Trump, er at han leder meningsmålingene blant de republikanske presidentkandidatene og at hans politikk er kontroversiell og strengt tatt rasistisk, med tanke på hans omtale av meksikanere som kriminelle voldtektsmenn og hans politiske mål om å nekte alle muslimer innreise til USA.

Tirsdag offentliggjorde Quinnipiac-universitetet en ny,nasjonal meningsmåling som viser at Trump er meget mislikt i USA – selv om han fremdeles leder an det republikanske kandidatfeltet.

Trump får 28 prosent støtte blant republikanske velgere, mens Ted Cruz er nummer to med 24 prosent og Marco Rubio nummer tre med 12 prosent, men det mest interessante i målingen er hvor mange som er negative til Trump.

50 prosent av amerikanerne sier at de vil være flaue om Trump blir USAs president. Dette støtter tallene fra en tidligere måling, hvor det kom fram at 58 prosent av amerikanerne mener at Trump skader Republikanerne.

Bare 23 prosent av de spurte sier at de vil være stolte av å ha Trump som president.

Hos Demokratene er det fremdeles Hillary Clinton som er i førersetet, med 61 prosent mot 30 for Bernie Sanders. 33 prosent av de spurte i Quinnipiac-målingen sier at de vil være stolte over å ha Clinton som president.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere