Halverte straffen til terrorleder

Foto: Bay Ismoyo (AFP)

Indonesisk høyesterett halverte tirsdag dommen mot den islamske lederen Abu Bakar Bashir, som skal ha ledet gruppen som sto bak terroraksjonen på Bali høsten 2002.

Bashir ble i september dømt til fire års fengsel etter å ha blitt funnet skyldig i å ha ledet den militante gruppen Jemaah Islamiah som mistenkes for å ha stått bak Bali-bomben som kostet over 200 mennesker livet.

Dommen ble anket og straffen senere redusert til tre års fengsel, men tirsdag halverte indonesisk høyesterett denne til 18 måneder.

- Det stemmer. Straffen ble redusert fra tre til ett og et halvt år, med fratrekk for den tiden han alt har sonet, opplyste en talsmann for domstolen. En av Bashirs advokater bekreftet senere opplysningen.

Bakgrunnen for domstolens straffereduksjon er ikke kjent, men i neste måned skal det holdes valg på ny nasjonalforsamling og president i verdens mest folkerike muslimske land.

Beslutningen vil trolig bli hilst velkommen av mange velgere, som mener landets myndigheter ga etter for vestlig press da Bashir ble pågrepet.

Bashir benekter selv enhver kontakt med Jemaah Islamiah, som også knyttes til Osama bin Ladens al-Qaida-nettverk.

Tre av gruppens medlemmer er dømt til døden for sin medvirkning til Bali-bomben, mens fire andre er dømt til livsvarig fengsel.

(NTB-Reuters)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag