RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Halvorsen-artikkel trykkes på nytt

Sist oppdatert:
Jerusalem Post trykker artikkelen der SV-lederen framstilles som jødehater en gang til.

Den israelske avisa Jerusalem Post skrev mandag at Kristin Halvorsen ropte «død over jødene», og at det norske samfunnet gjennomsyres av sterke anti-sionistiske og anti-israelske holdninger.

Etter at flere norske medier refererte til artikkelen mandag kveld, fjernet Jerusalem Post artikkelen fra nettet.

Tirsdag formiddag snudde nyhetsredaktør David Brinn, og han sier til Aftenposten.no at avisa står inne for innholdet og skal legge artikkelen ut på nettet igjen så snart de har vært i kontakt med norske myndigheter.

- Vi fikk svært mange reaksjoner etter at vi publiserte artikkelen, og vi fjernet den for sikkerhets skyld mens vi sjekket fakta. Det ble reist tvil om sannhetsgehalten, men innholdet stemmer absolutt med virkeligheten, sier Brinn.

Ifølge Dagbladet.no la den israelske avisa ut en litt endret utgave tirsdag formiddag, men noen timer senere var den fjernet igjen.

SV sendte tirsdag ut en pressemelding på engelsk der de sier de er sjokkert over beskyldningene.

- Kristin Halvorsen deltok i en fredsdemonstrasjon for Gaza den 8. januar i år. Det var ikke noen anti-jødiske slagord under markeringen overhodet, som Jerusalem Post antyder, skriver SV.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere