Gå til sidens hovedinnhold

Halvparten løslatt

Halvparten av demonstrantene som ble pågrepet i København lørdag, ble løslatt tidlig søndag morgen.

Lørdagens politiaksjon mot de danske aktivistene var tidenes største enkeltaksjon med hele 436 pågripelser. Ved 04-tiden natt til søndag hadde allerede 200 av disse blitt løslatt, skriver Jyllands-Posten.

Syv nordmenn arrestert
Ifølge Dagbladet.no skal syv av de pågrepne være nordmenn. Dansk politi jobber videre med å løslatte de resterende demonstrantene.

- Men det vil ta tid å gå gjennom hele veien. Hver enkelt sak skal registreres og presenteres for en siktelse, sier politikommissær Steffen Thaaning til avisen.

Bakgrunnen til lørdagens demonstrasjon var at danske ungdomsaktivister ville forsøke å okkupere et nytt ungdomshus i Nørrebro, men politiet svarte med tåregass og omfattende pågripelser.

Politiet får kritikk
Politiet har fått kritikk for måten demonstrantene ble behandlet. Talsperson for G13-gruppen, som arrangerte demonstrasjonen, sier at demonstrantene ble bundet med strips og plassert på kalde gulv på grunn av plassmangel ved politistasjonene.

- De anholdte sitter på kalde gulv på politistasjonen uten vått og tørt. Og uten muligheten til å gå på toalettet, sa talsperson Eva til Berlingske Tidende lørdag kveld.

Les også: Over 400 pågrepet

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot