RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Halvt års fengsel for 22 kroner

Sist oppdatert:
En 23 år gammel nordmann ble dømt til seks måneders fengsel for å ha stjålet en skyggelue til 22 kroner.

- Det verste er at han ikke stjal capen. Han tok den ut av butikken for å vise den til meg og spørre om vi skulle kjøpe den, sier guttens far, en 47-åring fra Østfold, til VG.

Hendelsen skjedde i Pattaya i Thailand i august. Søndag kom 23-åringen ut av fengsel etter at faren hadde betalt 50.000 kroner i kausjon. Han må være i Thailand i et halvår til før han kan reise hjem, skriver avisen.

I utgangspunktet kunne 23-åringen fått et års fengsel for å ha stjålet skyggeluen, men straffen ble redusert fordi han tilsto å ha tatt den. I dommen står det at tyveriet er skjerpende fordi det skjedde etter mørkets frambrudd, og fordi 23-åringen ikke led noen nød og derfor ikke trengte å stjele.

Den norske ambassade i Thailand vil nå oppjustere informasjonen om landet på sin hjemmeside og gjøre oppmerksom på det høye straffenivået i landet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere